Aanbieding!

Wensballon

5.00 incl. btw

Beschrijving

  • De enige echte vuurbestendige geluksballon
  • Voldoet aan de nieuwe Nederlandse regelgeving
  • Indrukwekkender, leuker, mooier en milieuvriendelijker dan vuurwerk.

Wat is een Thaise geluksballon, ook wel wensballon of ufoballon genoemd?

Voor wie graag een mooi moment in wil lassen tijdens een feest, verjaardag, bruiloft, bij het kerstfeest of met oud en nieuw, is de wensballon of geluksballon voor u een uitkomst. Zeer voordelig te koop bij 1e-keus.nl te Rijnsburg. Met een viltstift kan iedere wens voorzichtig op het rijstpapier gezet worden om vervolgens de verlichte ballon op te laten.

Technisch gezien is de geluksballon niets anders dan een heteluchtballon’, De brander verwarmt de lucht in de ballon van brandvertragend, milieuvriendelijk en goed afbreekbaar rijstpapier, waardoor de ballon opstijgt. En dankzij de lichte constructie vliegt de ballon hoog en ver.

Ook al door de stilte waarmee de ballon zich voortbeweegt, een zeer indrukwekkend en mooi gebeuren. Boeddhisten kennen aan het oplaten van de geluksballon een bijzondere betekenis toe. Zij geloven dat je samen met de ballon ook het kwade dat in de mens aanwezig is verzamelt en wegstuurt.

De vlam brandt zo’n 5 Ć  10 minuten. Als de vlam dooft, blijft de ballon nog minutenlang zweven en daalt hij langzaam. Doordat de Happiness Geluksballon bijna helemaal van natuurlijke materialen is vervaardigd, is de milieuschade uiterst beperkt. Zeker in vergelijking met heliumballonnen en vuurwerk!

‘Ideaal om een moment van concentratie te hebben waarop heel rustig een wens uitgesproken kan worden’, wat de bedoeling is van de geluksballonnen. ‘In tegenstelling tot vuurwerk, mogen de geluks- of wensballonnen het hele jaar door opgelaten worden en blijven ze zo’n 10 tot 15 minuten in de lucht. In de stilte waarmee zij zich voortbewegen is het oplaten een indrukwekkend moment en een heel mooi gezicht.’ Hierbij bereiken ze gemiddeld een hoogte van 200 meter. Als de vlam dooft, blijft de ballon nog minutenlang zweven om daarna langzaam af te dalen.

 

Eind februari 2009 werd de ballon om veiligheidsredenen afgekeurd en mocht niet meer in Nederland verkocht worden. Inmiddels zijn ze opnieuw ontwikkeld en heeft de Nederlandse voedsel en warenautoriteit (NVWA) ze per 1 december 2010 officieel goedgekeurd. ‘Ze mogen weer worden opgelaten!’. ‘Er is voldoende aan veranderd zodat ze nu veilig zijn. Het rijstpapier is namelijk geĆÆmpregneerd zodat het brandvertragend werkt. En onder het brandertje is een doekje gemaakt dat niet brandbaar is, waardoor het veilig is.’

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wensballon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *